ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: Η τρομοκρατία Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη δεν θα περάσει!

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου για το χθεσινό όργιο καταστολής:

Σε συνέχεια της χουντικής έμπνευσης απαγόρευσης κυκλοφορίας και του κύματος καταστολής για την πορεία του Πολυτεχνείου, βγήκε αντίστοιχη απόφαση και για τις 6 Δεκέμβρη, επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από το μπάτσο Κορκονέα. Κινούμενη ακριβώς στα ίδια πλαίσια, η αστυνομία έκοψε μεγάλο αριθμό προστίμων κι επιτέθηκε με ξύλο και χημικά σε πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά προχώρησε και σε μαζικές προσαγωγές,  επικαλούμενη πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας, παρόλο που τηρούνταν όλα τα μέσα προστασίας από τους διαδηλωτές.

Στο Ηράκλειο οι δυνάμεις καταστολής είχαν αποκλείσει από νωρίς το πρωί το χώρο της συγκέντρωσης και είχαν αναπτυχθεί σχεδόν σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης περιπολίες μηχανών, περιπολικών και ασφαλιτών, με αποτέλεσμα να γραφτούν πρόστιμα, αλλά και να γίνουν προσαγωγές αδιακρίτως, τόσο σε αγωνιστές όσο και σε πολίτες που περνούσαν από το κέντρο. Αυτή η απόπειρα τρομοκρατίας έβαλε σε κίνδυνο και την υγεία του κόσμου, καθώς κατά τη μεταφορά στο αστυνομικό τμήμα δε τηρούνται ούτε στοιχειώδη μέτρα υγιεινής (αποστάσεις, λίγα άτομα στο περιπολικό κλπ), ενώ η ίδια η ΕΛΑΣ αποτελεί υγειονομική βόμβα καθώς μετράει εκατοντάδες ενεργά κρούσματα κορωνοϊού.

Είναι φανερό πως οι κινήσεις αυτές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας. Η καταστολή και η τρομοκρατία είναι το μόνο που έχει να προσφέρει η κυβέρνηση. Από την εμφάνιση του κορωνοϊού στην χώρα δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει το ΕΣΥ και να προστατεύσει την υγεία αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων.

Δεν μας φοβίζουν. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Αντίθετα, η 6 Δεκέμβρη θα γυρίσει μπούμερανγκ ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη. Το σύνθημα του Δεκέμβρη του 2008: «Στις τράπεζες λεφτά στην νεολαία σφαίρες για τούτη την κυβέρνηση τελειώσανε οι μέρες» παραμένει επίκαιρο.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε, το αμέσως επόμενο διάστημα, τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της πανδημίας, με κινητοποιήσεις διαδηλώσεις και απεργίες.

  • Άμεση απόσυρση των κατηγοριών
  • Ακύρωση όλων των προστίμων

Στήριξη στο σύστημα υγείας και όχι στις δυνάμεις καταστολής

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: Η τρομοκρατία Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη δεν θα περάσει!”

  1. Ειδικός Φρουρός

    Είχα ένα φίλο, τον Σταύρο, που το όνειρό του ήταν να γίνει ειδικός φρουρός… Αναρωτιέμαι τι του βρήκα! Βρε το Σταύρο, τον είχα ξεχάσει, που ήταν περήφανος για το θείο του τον Πιέρρο που ήταν ταγματασφαλίτης στη Μάνη! Καλό παιδί ο Σταύρος, παραδοσιακό, δούλευε σκληρά για να σπουδάσει την αδερφούλα του, να της ανοίξει γραφείο και να την αποκαταστήσει.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί